2012. április 2., hétfő

Kreatív sarok

 Bevezető

"Miről álmodom még tudni azt szeretnéd?
Fessek vagy varjak mesterien kelmét?
Pontosan nem tudom,de alkotni vágyom,
Kipróbálom most,hogy mire kell is várnom."
/Elizabeth George/ 





Mindannyian alkotni vágyunk. Egyedül, vagy gyermekeinkkel, hobbiból, vagy megélhetésből, de van aki idegei megnyugtatása végett ragad tűt és cérnát, hogy hímezzen egy szép terítőt, vagy párnát és ezzel aztán otthonát díszítse örömet szerezve családtagjainak.
Nagyanyáink annak idején a téli napokat töltötték azzal, hogy kötöttek, varrtak, hímeztek esetleg kosarat fontak, miközben meséltek és imádkoztak.
Manapság egy-két falu még megőrizte ezen szokások töredékét és az asszonyok összejönnek például "csiga(tészta) csinálásra".
Ötleteinket a hétköznapok ritmusa, sokszor az időtlenségből adódó találékonyság, vagy gyermekeink ötlete szülte egy-egy játék kapcsán. 
De a kreativitásnak egy más formáját is egyre inkább űzzük, ami ma már szinte nélkülözhetetlen a mindennapjainkból. Hiszen nem elég, hogy felgyorsult fogyasztói világunkkal lépést tudjunk tartani,- ahol szükség van minden ötletre nem csak az olcsóbb megoldás de önmagunk örömére is - de kell az átlátóképesség, szervezni tudás is; és kellenek a gyors megoldások a hétköznapok problémáira. Ezért úgy gondoltuk ezeket is megosztanánk Veletek, így megragadva a pillanatot, hogy egymásnak és Nektek is új ötleteket adjunk a most induló alternatív Kreatív sarokkal.
Ezért várjuk ötleteiteket, egy-egy szép munkáról készült képeteket és új praktikus megoldásaitokat a hétköznapokra.

"Áldd meg elmém a mai napon. Izgalmas feladat vár rám, és tudom, minden véges kreativitás forrása a Végtelen Teremtő. Áldj meg engem, Mindenség Szelleme!"




 
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése