2012. május 14., hétfő

Mai vacsora - Spagettiropogós

A "maradék" kérdés nálam mindig súlyos fejtörést okoz. Minden egyes alkalommal, hogy maradék van a kezemben és nyúlok a szemetes felé, Anyukám szavait hallom: "Ételt sosem dobunk ki!". Én sem szívesen teszem, be kell vallanom. Azonban mi történik akkor, ha sem eltenni nem tudom (mivel a mi hűtőnk méreténél szerintem már nincs is kisebb), sem megenni nem bírjuk?

Lássunk egy példát az újrahasznosításra :)

Az ötlet eredetileg Jamie Oliver-től származik, de már számos gasztroblogon is megtalálható.
Én személyesen innen vettem, Kicsi Vú-tól, ajánlom figyelmetekbe (akár van tésztamaradék, akár nincs)!

Hozzávalók kb. 16 darabhoz:

20 dkg maradék vagy frissen kifőzött spagetti
2 tojás
1 tojássárgája

2 gerezd fokhagyma
1 kisebb csokor petrezselyem felaprítva (ha nincs, elhagyható, emiatt ne rohanjunk le a boltba!)
1-2 marék reszelt parmezán (vagy egyéb kemény sajt)
kevés olívaolaj a sütéshez
tejföl a tunkoláshoz

A tojásokat és a tojássárgáját összekeverjük, mehet hozzá a reszelt sajt, az aprított petrezselyem és a lereszelt fokhagyma, majd sóval ízestjük. A főtt, kihűlt spagettit 10 cm-es darabokra vágjuk és a tojásos masszában megforgatjuk.
Egy teflon serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, majd egy evőkanál és egy villa segítségével kis kupacokat tekerünk bele. Mindkét oldalát szép aranybarnára sütjük.
Tejföllel egyenesen csodálatos!

1 megjegyzés: