2012. május 30., szerda

Kerti kincsek a konyhában - A körömvirág


A körömvrág talán az egyik legsokrétűbb növény. Használják rák és rákszerű daganatok kezelésére, májbetegségeknél, vastagbélgyulladásnál, gyomor és bélrendszeri betegségenél de viszerekre, lábgombára, vértisztításra, sebgyógyításra és hasmenés kezelésére is kíváló.
De azért, hogy a kellemes együtt járjon a hasznossal, itt egy recept amelyel a legízletesebb módon juttathatjuk be mind ezt a jót a szervezetünkbe.



Körömvirágos pogácsa

Hozzávalók kb 35 db-hoz: 50 dkg liszt, 50 dkg túró, 1 tojás, 25 dkg margarin, 1 csomag sütőpor, 1 kiskanál só, 1 marék körömvirágszirom, a tetejére: 1 tojás.
A margarinból 3 evőkanálnyit felolvasztunk és a körömvirágszirmokat 3-4 percig sütjük benne, majd hagyjuk megdermedni. A túrót áttörjük.
Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót, az egész tojást, a margarint és a körömvirágos margarinnal összegyúrjuk.
A jól kidolgozott tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk és 4 cm átmérőjű, fodrosszélű korongokat szúrunk ki belőle. A tésztakorongokat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, felvert tojással megkenjük és előmelegített sütőben 180°C-on 15-17 perc alatt aranysárgára sütjük.

/A reveptet itt találtam: http://halmosmonika.hu/ehetovirag/receptek/k.htm /

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése