2012. március 6., kedd

Könyvajánló - Szeretetnyelvek

Sokat gondolkoztunk mi is lehetne ezen a héten az útnak indító gondolat, és végül arra jutottunk, hogy egy másik utat választunk mint eddig.
Nem kapcsolatokat fogunk bemutatni különböző témában (film,zene,kép,stb..), hanem olyan dolgokat amik segíthetik kapcsolatunk építését, megújítását.
Ezen a héten a könyveken a főszerep! Nagyrészüket már olvastuk ezért nagyon tudjuk ajánlani! Reméljük, hogy sikerül felkelteni az érdeklődéseteket és egy- egy könyv hosszabb ideig is a kezetekbe kerül majd!
Jó olvasást!Megéri!

A hét első könyve:


Az ember legalapvetőbb szükséglete a szeretet és az elfogadás, az a biztos tudat, hogy tartozik valakihez, aki őt fontosnak tartja. A házasságban élő ember leghőbb vágya, hogy érezze társa szeretetét. „Mit ér a ház, a kocsi, a nyaraló, ha az embert nem szereti a felesége?" - kesereg egy elhagyott férj. Chapman szerint az igazi, tartós szeretet valójában a lángoló szerelem elmúltával lép életbe. Akkor, amikor az illúziók elmúltak, és nyilvánvalóvá váltak társunk hibái, valamint a házasság hétköznapjaiban, amikor hajszálak éktelenkednek a mosdókagylón, piszkos edények vannak a mosogatóban, vagy a zoknik páratlanul kerülnek ki a mosásból.
Ha azt akarjuk, hogy a szeretetünk kifejezése sikeres legyen, meg kell tanulnunk a kommunikációnak azt a módját, amelyet társunk is jobban megért. A szerző által felsorolt szeretetnyelvek a következők: elismerő szavak, minőségi idő, ajándékozás, szívességek megtétele és testi érintés. Bizonyára mindenkinek van elképzelése arról, hogy mit is jelentenek ezek, mégis a valós életből vett példák segítenek megérteni, hogy hogyan működnek a gyakorlatban.

Nem csak Házaspároknak!!! :)

További könyveit is figyelmetekbe ajánljuk :
Változzunk együtt!; Végre egy nyelvet beszélünk; A házasság négy évszaka; Nyerő páros; A szeretet esszenciája;

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése