2012. március 8., csütörtök

Könyvajánló - Szeretet, Kapcsolat


Gyökössy Endre: Szeretetkapcsolataink

A kis családról- a Nagy Családnak

Egészséges lelkületű embernek lenni annyi, mint kapcsolatban lenni más emberrel, a Te-vel, és e mellett az Ő-vel is: Jézus Krisztus Lényével.

Ápold a kapcsolatokat szeretteiddel, barátaiddal!Tudj "lehajolni"-és Isten talán rávezet:nem lehajoltál, hanem Ő ajándékozott meg téged valakivel.

Ki ne akarna boldogan, békében, szeretetben élni mindazokkal, akikkel Isten így vagy úgy, szorosabb vagy tágabb szeretetkötelékkel egybefűzte az életét?Gyökössy Endre, a neves lelkész-pszichológus könyve ehhez kínál gyakorlati útmutatót.

A két legalapvetőbb szeretetkapcsolat-férj-feleség,szülő-gyermek-mellett szó esik a lelki barátságról, tanácsokat kaphatunk egymás lelki megsegítéséhez, lelkigondozásához. Megismerhetjük a nem házasok problémáit, sok megoldási lehetőséggel együtt. Megismerünk három csepp "olajat" is, amelyek szeretetkapcsolatainkat hivatottak "olajozottabbá",áldottabbá varázsolni.



1 megjegyzés:

  1. Az édesanyámtól kaptam ezt a könyvet, amikor megszületett a kisfiam.Nagyon nagy segítséget nyújtott abban,hogy ezt a megváltozott helyzetet(családunk bővülését)elfogadjam és nem csak anyaként, hanem feleségként is megtudjam élni.
    Azt hiszem nem lehet igazán és eléggé szeretni és elmondani a másiknak Szeretlek,legyen az valamelyik családtagunk vagy barátunk.

    VálaszTörlés