2011. december 11., vasárnap

Téli recept

Már küszöbön van az élelmiszerboltok kizsákmányolása! Idejében be kell szereznünk a karácsonyi menükhöz, vendégvárókhoz szükséges hozzávalókat, hogy ne a tömegben, utolsó pillanatban rohangáljunk utána. Most ehhez nyújtunk egy kis segítséget, az alábbi receptekkel.
Praktikus, finom, a könnyen elkészíthetőtől a  nehezen beszerezhetőig minden lesz benne, válogassatok! Megéri :)




Spinatcannelloni (ez Tél egyik fő kedvenc étele)
4 személyre

600 gr mélyfagyasztott leveles spenót
2 csomag cannelloni
500 gr ricotta
2 közepes méretű hagyma
4-5 gerezd fokhagyma (kaparva v szétnyomva)
1 ek olivaolaj
2 csomag mozarella
3 db 2dl-es joghurt
kis darab parmezán (elhagyható)
só, bors, oregáno, bazsalikom, őrölt kömény

Olívaolajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a spenótot, pároljuk, fűszerezzük, majd levesszük a tűzről és hozzákeverjük a túróhoz. A canellonikat megtöltjük a masszánkkal és egy magasabb oldalú, tűzálló edénybe helyezzük őket egymás mellé. (Nem feltétlenül szükséges az edényt kivajazni, a sütés után így is könnyű elmosni az edényt és a canellonik sem ragadnak oda.)
A joghurtot elkeverjük az apróra vágott mozarella darabkákkal, ízlés szerint fűszerezzük (a fentiek alapján) és ráöntjük a canellonikra. Vékony rétegben parmezánt reszelünk rá.  Az egészet alufóliával letakarjuk és 200 fokon 1 órán át sütjük. Az utolsó 1 percben a fóliát vegyük le!

Nyamm-nyamm....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése