2011. december 3., szombat

Bevezető

    Olyan világban élünk, ahol nincs idő még a fájdalomra sem – mindenre gyors, sőt azonnali megoldás kell – nehogy lemaradjunk. Percek vagy inkább másodpercek tört része alatt kell megoldanunk a problémánkat és ennek a megoldásnak hatásosnak kell lennie.
    De hova ez a sietség?
    Néha jó, ha az ember úgy érzi megáll vele az idő. Van pár perc, amíg nem történik körülötte semmi, csak benne történhet valami – ha engedi. Ilyen perceket jelenthet egy útközben kapott piros lámpa. Mérgelődünk miatta, mert sietnénk. De hova? Jó irányba megyünk? Tudjuk hova tartunk? Életünk során nap, mint nap több tucat kisebb-nagyobb döntést kell meghoznunk, az előttünk álló útkereszteződésekben irányt kell választanunk.
    Világot-, de legalábbis az olvasóinkat pár percre megállító piros lámpa szeretnénk lenni ezzel a bloggal. Figyelemfelkeltő, pihentető, az utunknak értelmet adó és közösséget teremtő oldal, mert együtt előrébb juthatunk, egy rövid piros, a napunkat elindító zöld lámpa előtt.
    Lesz benne szakmai bejegyzés, útnak indító gondolat a nap elején, vidám karikatúra, hogy helyén tudjuk kezelni a problémáinkat. A bennünk is felmerülő kérdéseket gondolatébresztőnek szánjuk és nem garantáljuk, hogy az általunk megtalált válaszok gyorsak, univerzálisak és azonnal használhatóak lesznek, mert a válaszadáshoz idő kell, a kérdésfeltevéshez pedig bátorság, hiszen az életben sajnos ritkán vannak visszafordító sávok és aki egyszer eltévesztette az irányt az nehezen talál rá újból a helyes útra.
    Nem érdemes hát siettetnünk azt a bizonyos lámpát, inkább el kell gondolkodnunk azon, hogy miért éppen akkor kapjuk, amikor a legjobban sietünk....és végképp nem érdemes áthajtanunk rajta – lemaradhatunk egy csodáról...!

seasonsisters; Ősz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése