2011. december 20., kedd

Ghymes jótékonysági koncertje

Az adás hatalma

Múlt hét szombaton a Ghymes együttes adott karácsonyi jótékonysági koncertet a budapesti Szent István Bazilikában. A koncert teljes bevételét a Magyarok Nagyasszonyáról nevezett Ferences Rendtartomány által fenntartott autista központnak ajánlották fel.
A koncert közben Szarka Gyula azt mondta, a karácsony lényegét abban kell megtalálnunk, hogy együtt mendikálunk, betlehemezünk, énekelünk a szeretteinkkel, hogy időt szánunk az együttlétre.
Szarka Tamás pedig azzal a gondolattal zárta az előadást, hogy boldogok, akiknek hatalmukban áll, hogy adjanak. ( Milyen találó gondolat a karácsony lényegének kifejezésére.) Akkor azon az estén a zsúfolásig megtelt Bazilikában olyan emberek ültek, akiknek anyagi hatalmukban állt az adás, ajándékozás lehetősége - és éltek vele. De valójában, főleg Karácsonykor, nem az számít, hogy mit adunk, még csak az sem, hogy milyen csomagolásban nyújtjuk át, az ár pedig teljesen elveszíti jelentőségét – az egyetlen ami fontos marad, hogy mennyi szeretettel készítettük, kerestük az ajándékunkat, hogy eltöltött e bennünket az ajándékozás, az adás hatalmának boldogsága - és, hogy éltünk- e vele!
Akit érdekel, a koncertet december 26-án adja le az m1 12.15-től, érdemes megnézni :)

Ősz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése