2013. március 16., szombat

Nagyböjt 5. vasárnapja

"Most már ne arra gondoljatok, ami régen történt, és ne a múlt dolgokra figyeljetek.
Nézzétek: én valami új dolgot viszek végbe, már éppen készülőben van: nem látjátok?
Valóban, utat csinálok a pusztában, és ösvényt a járatlan földön."
(Iz 43,18-19)

Az almák

Egy csapat fiatal menedzser - egy hetes továbbképzés után - rohant végig a reptér folyosóján. Péntek délután volt, és mindenki szeretett volna hazajutni hétvégére. Óriási késésben voltak. A gépükre már többször is szólították az utasokat. Csomagokkal megrakodva, kezükben a jegyeket és az útleveleket szorongatva rohantak a folyosókon.
Forrás: aprod.hu
Ketten közülük hirtelen nekiütköztek egy gyümölcsárus standnak, és levertek egy kosár almát. A gyümölcsök szétgurultak a földön. Az ifjú titánok nem törődtek vele, tovább futottak és sikerült is elérniük a gépet.
Kivéve egyiküket. Ez az utolsó megállt, mert megsajnálta a stand gazdáját. utánakiáltott a barátainak, hogy menjenek nélküle, majd felhívja a feleségét, hogy csak a későbbi géppel érkezik. Aztán visszament a reptéri csarnokba és azt látta, hogy az almák még mindig szanaszét gurulva hevernek a földön. Döbbenten látta, hogy a pult gazdája egy vak kislány. A kislány sírt, krokodilkönnyek folytak az arcocskáján. A földön tapogatózott e hiábavalóan próbálta összeszedni az almákat  miközben emberek százai mentek el mellette közömbösen  senkit nem érdekelt, mi történt.
A férfi letérdelt a kislányhoz, visszarakta a kosárba az almákat és a pultra tette. Eközben észrevette, hogy néhány alma megsérült, ezeket fogta és kivette a kosárból. Amikor befejezte a kislányhoz fordult:
-Te jól vagy?
A kislány mosolyogva bólintott. A férfi kezébe adott egy százeurós bankjegyet és azt mondta neki:
-Kérlek fogadd ezt el. A kárért, amit okoztunk. Remélem nem tettük tönkre az egész napodat.
Ezzel a fiatalember máris indult volna, de a kislány utána kiáltott:
-Uram...
A férfi megállt, visszafordult és a kislány vak szemébe nézett. Ő folytatta:
-Te vagy Jézus...?
A fiatalember mozdulatlanul állt egy pillanatig, aztán elindult a beszálláshoz, de többször visszafordult és szívében ott vibrált és égetett a kérdés: "Te vagy Jézus?"

Olykor téged is összetévesztenek Jézussal?

(Bruno Ferrero)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése