2014. március 14., péntek

Almás tormakrémleves

"Krenschaum Suppe" - ez állt egy vendéglő tábláján, mikor hazafelé menet épp azon tanakodtam magamban, mit főzzek ebédre (mivel olyan szerencsés napunk volt, hogy Férjem haza tudott ugrani ebédelni).
"Ó, igen! - gondoltam - "Pont ez kell ma nekünk!"



4 db nagyobb meghámozott, kockákra vágott alma (savanykás)
150 g póréhagyma
1 nagy burgonya
fél citrom leve (elhagyható)
2 ek vaj
1 tk cukor
200 ml tejszín
400 ml húsleves
300 ml almalé
100 ml fehérbor (elhagyható)
2 ek frissen reszelt torma (az üveges torma tapasztalatom szerint jobb)
só, bors, petrezselyem

A felkockázott almát összeforgatom a citrom levével. A hagymát és az almakockákat a cukorral együtt vajon megpárolom, majd hozzáadom a burgonyát. Felöntöm a húslevessel, az almalével majd puhára főzöm. Összemixelem és jöhet a tejszín. Végül mehet hozzá a torma, majd sóval, borssal igazítok az ízeken.
Díszíthetjük almaszeletekkel, petrezselyemmel, száraz sonkaszeletekkel. Mi egyszerűen krutont szórtunk a tetejére.
Nagyon ízlett mindkettőnknek, azt hiszem sűrűn szerepel majd az étlapunkon!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése