2013. december 8., vasárnap

8. ablak

"Aki pedig hallja tőlem ezeket a beszédeket, de nem cselekszi, hasonló lesz a bolond emberhez, aki homokra építette házát. És ömlött a zápor, és jöttek az árvizek, feltámadtak a szelek, és beleütköztek abba a házba, az összeomlott, és teljesen elpusztult." (Mt 7,26-27)

http://szepkepek.hu/wp-content/uploads/2012/06/sz%C3%A9p-k%C3%A9pek-kis-hidak-3.jpg

Amikor egy hidat tesztelnek, sokszorosan terhelik, kipróbálják, hogy le ne szakadjon majd a használat alatt. Amikor egy gore-tex cipőt vízbe áztatva állítanak ki a cipőosztály polcán, kipróbálják, valóban vízálló-e. Vannak, aki kifejezetten kérik Istentől a próbatételeket. Keressétek ki pl. Pál apostol mennyi próbán ment keresztül (2Kor 11,16-33), s nemhogy elveszítette volna emiatt, inkább még erősebb lett a hite!
 Az okos és a bolond építőről nem azt mondja Jézus, hogy a háza szép volt-e vagy nagy, hanem az volt neki fontos, hogy kiállítja-e majd az idő próbáját. Mert az ömlő zápor, az árvíz a szelek próbára teszik a házat. Ha jó az alap: a ház megmarad.
 Amikor a Nobel-békedíjat Teréz anya, ez a kicsi albán asszony megkapta, egyszerű történeteket mesélt el, amelyek megerősítették abban, hogy ott maradjon Indiánban a szegények között, és szolgáljon nekik. Ő római katolikus apácaként is tanult abból, ahogyan egy hindu asszony cselekedett. Hallotta, hogy éhezik egy család, mert nyolc gyermekük van, s az apának nincs munkája. Ezért mikor elment hozzájuk, vitt egy nagy fazék rizst. Az asszony mielőtt a gyermekeinek szedett volna belőle, a felét elvitte a szomszédba. Teréz anya nagyon csodálkozott ezen. Meg is kérdezte, hogy miért tette. Kiderült, hogy a szomszédban egy muzulmán család él, hasonló nehézségekkel küszködve, s ott is hat éhes száj kér enni. Teréz anyát a legjobban az indította meg, hogy ez az asszony tudott a másik család nehézségeiről!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése