2013. december 16., hétfő

16. ablak - Az idei mézeskalács

Az idei mézeskalácsunk receptje innen származik. Többet is kipróbáltunk már jó előre, hogy tudjuk, melyik lesz a nyerő. A legjobb ebben a mézeskalácsban, hogy azonnal süthető! Sokáig puha marad, még akkor is, ha nem tároljuk dobozban. Tökéletesen sima felületű tészta nyújtható belőle, díszítésre kiválóan alkalmas!

A gyerekek nagy lelkesedéssel díszítették a kész darabokat. Rájuk bíztam, mivel szépítgetik a mézeskalácsokat.
A fehérje+cukor keveréket azt hiszem mindenki ismeri. Aki talán nem, annak elmondom, hogy 1 fehérjéhez kb 20 dkg porcukor szükséges. Addig kell verni, amíg már nem csöpög le a kanálról vagy a habverőről. Megéri a munkát és az időt, hamar megszárad, a különböző darabok összeragasztására is alkalmas, gyönyörűen lehet vele rajzolni kicsinek és nagyoknak egyaránt.
Az írókát színezhetjük is ételfestékkel vagy azzal, amit épp otthon találunk: kakaópor, kávépor,...







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése