2012. február 8., szerda

Kisvakond

Régóta megoldatlan kérdés nálunk Elsőszülöttünk alvási szokása. Ugyanis minden éjszaka átsurran hozzánk, befészkelődik közénk az ágyba és mi csak reggel ébredünk tudatára annak, miért is aludtunk olyan kényelmetlenül.
Ma este kisfiamnak (vagy ahogy ő mondaná: Nagyfiamnak) teljesen váratlanul, az altatás közepén leszakadt az ágya (az már elhanyagolható tényező, hogy az apjával együtt feküdtek rajta - ne kérdezzétek, mekkora is az ágy). Kicsit bosszankodva és tanácstalanul néztünk össze a férjemmel: Most hol aludjon a gyerek? Mire Ő villámsebességgel megoldotta a problémát: "Nem baj, Apa! Aztaa! Bunkerágyam lesz! Igeen!" És örömében már szedte is össze hozzá a takarókat...
Megkönnyebbültünk. Pfú, de jól vette a kanyart, büszkék vagyunk rá, igazán! Oké, oké, akkor legyen "bunkerágy". És nem telt bele 10 perc, Apa szétkapta az ágyat, eltüntette a szobából és pillanatokon belül elkészült a "bunkerágy". Igazi új bunkerágyhoz igazi új mese illik és Apa elővette a Kisvakond bábut, majd elkezdett játszani és mesélni a két csillogó szemű gyereknek. A mese végén a Kisvakond a következő cseles kérdést tette fel a Nagyfiúnak: "Veled alhatok? Itt az új bunkerágyadban? Egészen reggelig?" Mire a mi Nagyfiúnk: "Persze, persze, és majd átviszlek magammal Apáékhoz éjszaka!"

Tél

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése