2012. december 20., csütörtök

Karácsonyi apróságok - Boldog Karácsonyt!



A Karácsony közeledtével azt hiszem mindnyájan ugyanazokkal a problémákkal nézünk szembe. Rövid idő és rengeteg teendő: Sütés, főzés, dekorációk és főként ajándékok!!! És persze a sok-sok kérdés: mit?, mennyit?, hogyan? és persze miből?. 


God Jul!- Boldog Karácsonyt!

A férjemmel nyelviskolába járunk. A szünet közeledtével az osztályban a tanár felvetette, hogy valamiképpen ünnepeljük meg a Karácsonyt. Mindenkinek valamilyen ajándékot kellett vinnie az utolsó órára. Sokat gondolkodtunk, mit is vehetnénk. Aztán eszünkbe jutott, miért nem csinálunk valamit?! A család karácsonyi ajándékához megvettük már a sütőgyurmát, és egyik barátunktól pedig kaptunk 1-2 lap mágnest, így adott volt az alapanyag. Az ötlet pedig hűtőmágnes lett! Már csak azt kellett kitalálni, hogy pontosan milyet csináljunk.
/Mindketten olyan típusok vagyunk, akik igyekeznek energiájukhoz és idejükhöz mérten lelkiismeretesen megcsinálni a dolgaikat. Fontos, hogy ha valamit csinálunk akkor az olyan is legyen, bár így minden sokkal több időt vesz igénybe. /
Ahogy gondolkodtunk, természetesen az volt az első szempont ami eszünkbe jutott, hogy mi az, aminek mások örülnének, hiszen nyilván szeretnénk, hogy az, amit adunk, az tetszen a másiknak. A második szempont, ami szintén nagyon fontos volt számunkra, hogy olyasvalamit szeretnénk adni, ami valamiképpen a Karácsony lényegéről szól, hiszen a világ már így is olyan nagyon elszakadt ettől.
Persze ezzel kapcsolatban azért vívódtunk is magunkban, mert ezt valamiképpen az első szempontot már felül is bírálta. Végül arra jutottunk, ha estleg másoknak is fontos, hogy amit adnak, az tetszen nekünk, és ezt a döntést a világ normája alapján hozzák meg, akkor mi miért ne tehetnénk ugyanezt a mi értékrendünk alapján. Így Télapó, karácsonyfa és ajándékok helyett a Szent Család került a gyurma alapra, és nem bántuk meg! Mindenkinek tetszett. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése