2014. április 7., hétfő

Zöldborsó pörkölt

A zöldborsó pörkölttel való ismeretségem egyidős a férjemmel való ismertségemmel. Az ő családjában találkoztam először ezzel az étellel. Ez a végtelenül egyszerű, mégis nagyon finom étel minden borsót kedvelőnek ízleni fog. Nagyböjt idején kiválóan tudjuk színezni vele étrendünket.
Amióta megérkezett a tavasz és vele együtt a jó idő, igyekszem minél kevesebb időt a konyhában tölteni. Bár a zöldborsó még nem érik, a tavalyról eltett, vagy a boltban vásárolt mirelit zöldborsóból is elkészíthető.
Hagymás zsíron megpárolom a zöldborsót, amit aztán jól megpaprikázok és megsózók, majd kevés vízzel felöntöm és fedő alatt puhára főzöm. A végén megtejfölözöm és még egyszer rottyantok rajta. Nokedlivel az igazi, de kevésbé ráérős napokon bizony a szarvacska tészta is megteszi hozzá.
Saját kép hiányában innen vettem egyet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése