Zöldfűszeres kenyér
Hozzávalók: 30 dkg gyors kovász,
30 dkg rétesliszt, 50 dkg finomliszt, 4 dkg élesztő, 3 kk só, 2 ek
olaj, a töltelékhez: 5 dkg vaj, 2 csokor friss zöldfűszer ( snidling,
petrezselyem, lestyán ) bármilyen más zöldfűszerrel is elkészíthető.
Elkészítés: A kenyér hozzávalóit dagasztógépbe tesszük,
majd alaposan kidagasztjuk. A tésztát duplájára kelesztjük. A
töltelékhez a vajat megolvasztjuk, a zöldfűszereket apróra vágjuk. A a vajat és a fűszereket alaposan összekeverjük. A megkelt
tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, megkenjük a fűszeres masszával, majd
feltekerjük. A kapott rudat félbehajtjuk, majd óvatosan megtekerjük.
Tepsibe téve fél órát pihentetjük, majd a tetejét vízzel lekenjük, és
190°C-ra előmelegített sütőben kb 1 órát sütjük. A kenyér akkor jó, ha
az alját megkopogtatva kongó hangot hallunk.
www.hazikenyer.hu
"Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma!"
"Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma!"
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése