A "maradék" kérdés nálam mindig súlyos fejtörést okoz. Minden egyes alkalommal, hogy maradék van a kezemben és nyúlok a szemetes felé, Anyukám szavait hallom: "Ételt sosem dobunk ki!". Én sem szívesen teszem, be kell vallanom. Azonban mi történik akkor, ha sem eltenni nem tudom (mivel a mi hűtőnk méreténél szerintem már nincs is kisebb), sem megenni nem bírjuk?
Lássunk egy példát az újrahasznosításra :)
Az ötlet eredetileg Jamie Oliver-től származik, de már számos gasztroblogon is megtalálható.
Én személyesen innen vettem, Kicsi Vú-tól, ajánlom figyelmetekbe (akár van tésztamaradék, akár nincs)!
Hozzávalók kb. 16 darabhoz:
20 dkg maradék vagy frissen kifőzött spagetti
2 tojás
1 tojássárgája
só
2 gerezd fokhagyma
1 kisebb csokor petrezselyem felaprítva (ha nincs, elhagyható, emiatt ne rohanjunk le a boltba!)
1-2 marék reszelt parmezán (vagy egyéb kemény sajt)
kevés olívaolaj a sütéshez
tejföl a tunkoláshoz
A
tojásokat és a tojássárgáját összekeverjük, mehet hozzá a
reszelt sajt, az aprított petrezselyem és a lereszelt fokhagyma, majd sóval ízestjük. A főtt, kihűlt spagettit 10 cm-es darabokra vágjuk és a tojásos masszában megforgatjuk.
Egy teflon serpenyőben kevés
olívaolajat hevítünk, majd egy evőkanál és egy villa segítségével kis
kupacokat tekerünk bele. Mindkét oldalát szép aranybarnára sütjük.
Tejföllel egyenesen csodálatos!
Ez nagyon jó! Köszönjük a receptet!
VálaszTörlés