Mikor Bécsbe költöztünk, elhatároztuk, hogy a Szentestét minden évben itt, az otthonunkban töltjük, majd dec. 25-én autóba ülünk és kezdődik a karácsonyi látogatások sora.
Akárhol is vagyunk, mindenütt rengeteg finom étellel és laktatóbbnál laktatóbb menükkel bombáznak minket, amiért nagyon hálásak vagyunk a Nagyiknak, Nagypapáknak és minden rokonnak. Azonban pont emiatt arra jutottunk Férjemmel, hogy a Szenteste menüje ünnepi, mégis gyors és kevés legyen.
Mindenből annyit készítek, hogy ne kelljen másnap kidobni a maradékot, se hazaszállítani, hogy néhány nappal később kerüljön sor a kidobásra.
Ígyhát állandó karácsonyi menüvé vált nálunk:
1. Borleves
2. Sonkába csavart datolya/aszalt szilva (Haute Dog) sütve
3. Mákosguba
Mindegyik rendkívül egyszerű, nagyon gyorsan elkészül és nem tartalmaz beszerezhetetlen, drága hozzávalókat. Recept nem is hiszem, hogy kell hozzá :) Ha valakit mégis érdekelne, írjon nyugodtan, szívesen felteszem!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése