Ezt a receptet Ősz minden évben egyszer elkészíti a gyerekekkel. A mézes után a "legkedvencebb" karácsonyi kekszük. Ajánljuk Nektek szeretettel!
60 db-hoz
10 dkg (hámozott) darált mókusmogyoró
25 dkg liszt
csipet só
1 tojás szétválasztva
20 dkg vaj
125 gr porcukor
1 dkg vaníliás cukor
60 db egész mogyoró
Először összekeverjük a száraz hozzávalókat egy nagy tálba: liszt, darált mogyoró, só. Utána külön a porcukor, vaj, tojássárgája egy másik tálba. Ha ez megvan, a tojásos masszát beleöntjük a lisztes keverékbe és jól összedolgozzuk. Mivel kicsit lazább, ragacsosabb tésztát fogunk kapni, pihentessük 30 percet lefóliázva hűtőben.
Osszuk 4 kupacra a masszát, mindegyik kupacból formáljunk egy hurkát és a gyerekek ebből csipegethetik/vághatják a golyóknak való darabokat.
Az elkészült golyókat enyhén lapítsuk le és egy fakanál végével készítsünk lyukakat a közepükbe.
Kenjük le tetejüket nyers tojásfehérjével. Közepébe nyomjuk bele a mogyorót és mehet is 12-15 percre a 180℃-ra előmelegített sütőbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése